Ekonomia środowiskowa: analiza zrównoważonego rozwoju.
Winorośl, którą od Starożytności kultywowano w Europie, i która z Europy została przeszczepiona na inne ziemie do produkcji wina jest Vitis vinifera. Ma dużo odmian, które mają ogromne znaczenie w rolnictwie, oraz dzielą się na te, które są poświęcone do wytwórczości winogron do spożycia i do tych, z jakich będzie się wyrabiać wino. Mówi się, że jest około 5 tysięcy odmian Vitis vinifera na świecie, jednak wybitnie trudno ją spotykać w stanie dzikim – wina. Niektórzy myślą, że wyginęła. W pewnych momentach ta sama nazwa jest używana do opisywania dwóch rozmaitych gatunków winogron. W ten sposób mówi się, jakby chodziło o różne odmiany Riesling niemiecka i włoska. Czasami jedna forma jest znana pod różnorodnymi nazwami nawet w tym samym języku lub w tym samym kraju. Winogrono jest ważnym szczegółem, z którego ostatecznie wyrabiać się będzie wino. Winogrono, jakie produkuje wino trzeba do rodziny biologicznej słynnej, jako vitacea, która jest podziałem roślin z tendencją do wznoszenia się po ciągle korzystających z naszej oferty przestrzeniach.
1. Wiadomości
3. Kup teraz
4. O nas
5. Zobacz teraz